Det blir aldrig som man tänkt sig

Det blir inte alltid som man tänkt sig. Ryggontet vill inte ge med sig. Att springa är det sämsta jag kan göra med alla de dunsar det innebär. Jag har verkligen försökt med alla medel att få bukt på inflammationen men måste nu erkänna mig besegrad. Inget Vårrus för mig imorgon. 😦

Så här är det väldigt mycket frustration och lagom (inte alls faktiskt) med ilska som visar sig efter en vecka utan träning. Jäklar vad jag är beroende av att träna! Deppar ihop totalt när det vajsar såhär. Jag som precis har börjat att njuta av att kunna röra mig normalt igen efter alla smärtor och operationer. Alltid är det något som sätter käppar i hjulet. Hm. Tänka positivt var det ju. 😉 Ja inte sjutton ger jag upp! Istället väntar jag in första tillfälle till träning och äventyr. Jag älskar´t till skillnad från de som lider sig igenom ett träningspass. Det  är så skönt att känna min kropp jobba. Och känslan efteråt är den skönaste som finns enligt mig. 😉

487-triathlon1

Hade jag inte gått igenom cancerbehandlingar som gett mig sämre lungkapacitet så hade jag kört på och gjort allt det jag drömmer om. Men nu måste jag tänka på hur min kropp mår och vad den klarar av. Dessutom äter jag ju den hemska cancermedicinen som gör att kroppen mår så j-a kasst. Men om två år slipper jag den. Undrar hur lång tid det tar att bli av med dess påverkan på min kropp. De har ju börjat att ge medicinen i 10 år istället för 5 år eftersom att det minskar återfall så otroligt mycket. Om de frågar mig om jag vill fortsätta i fem år till med medicinen kommer jag att svara ”JA” trots alla biverkningar och besvär. Allt är bättre än cancer! Eller hur!? Men gud så dåligt man mår av den.
img052yl0
Jag går som sagt hellre igenom år av vallningar (då snackar vi blöta lakan på natten och byta kläder allt som oftast pga att de blir svettiga utan anledning), frossa, torra slemhinnor, då talar vi om att vara helt uttorkad. Halsen är så torr att jag får torrhosta så fort jag rör mig (och när jag ska sova). Sugtabletter från Apoteket hjälper sådär. Och ni vet att jag älskar att röra mig. Jag måste stanna upp allt som oftast och andas, hosta och få ordning på saliven innan jag kan fortsätta. Lite tråkigt är det ju. Och jobbigt med panikkänslan det ger att vara så torr i halsen och hosta så galet mycket utan att få stopp på det.
3689845-iXEIJ

Men jag är ju så glad över att jag får leva! Det är det bästa som finns! 😀
Jag önskar så att jag inte får ett återfall av cancer. Det är så skrämmande när man vet att det är vanligt och att det då oftast är svårt att rädda livet på den som fått återfall. (Då har det oftast spridit sig) Hujedamig!

Varför finns denna j-a sjukdom? Vad har den för mening?

Har man väl fått cancer så lever man i skräck för resten av livet!

 

16 tankar på “Det blir aldrig som man tänkt sig

 1. Usch va jobbigt. Förstår att du är orolig. Jag har en morfar som är inne på cancer nr 2. Först prostatan och då var de strålning. Nu i lymfarna i halsen och cellgifter. 87 år gammal. De är verkligen en jävla skit sjukdom. Önskar av hela mitt hjärta att du slipper återfall. Och att du snart kan träna igen. Tack för dina fina och tänkvärda kommentarer hos mig ♥ Kram

  • Visst är det fördjävla (S:) deprimerande och jobbigt!

   Jag ska titta klart på de serier jag följer och som slutar snart. Sen är det vila ifrån tv:n. Sommaren ska vara utan tv och dator (förutom ett och annat inlägg och några kommentarer till er) ;-). Det ska bli hav, sjöar, klättring på klippor, löpning, äventyr, kajaking, vandring, hängmattan, böcker, tidningar och bara vara.

 2. ❤ usch vad jobbigt och jag håller med, jag skulle också valt att äta medicinen i 10 år istället för 5 år, för livet är ju det bästa som finns, eller hur
  styrkekramar

 3. Det är en skitsjukdom minst sagt och den lurar där alltid runt hörnet. Det enda man kan göra är att gå på undersökningar som man blir kallad till. Förstår din oro mer än väl.

  Hoppas ryggen skärper till sig så att du kan komma igång med din träning igen!

  Kram

 4. Så tråkigt att behöva ställa in ditt första lopp. Du får satsa på det i juni i istället. Jag har också fått superont i ryggen sedan ett par dagar. Brukar jag aldrig ha. Jag tror att jag yogat för intensivt förra veckan, både grodan och kamelritt. Trök! Nu får jag vila från det och ta promenader i stället, det funkar.
  Och ja… jag förstår din rädsla för återfall. Cancer är en jäkla skitsjukdom helt enkelt.
  Kram till dig!

  • Ryggont är inte kul alls! 😦
   Det var verkligen tråkigt att missa Vårruset. Nu hoppas jag att jag är i form för nästa lopp ( som är mer än dubbelt så långt). Hjälp!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s