Dold kamera

Idag riggade vi en ”dold kamera”(inte så dold alls faktiskt) i hallen när vi gick till affären för att se vad Leo gör när han är ensam hemma.
Det visade sig att han höll sig mest vid ytterdörren där han ylade och gnällde. Fy så hemskt det var att se. Men det är bara att öva och öva så att han förstår att det inte är farligt. Gud så svårt det är att inte kasta sig över den överlyckliga vovven när vi kommer hem. Att bara gå in och vara som vanligt när han rusar runt och skriker av lycka. Men enligt ”mannen som talar med hundar” ska man ignorera det och vara som vanligt för att visa att allt är som det ska och att vi alltid kommer tillbaka. Visar man överdriven glädje bekräftar man tydligen hundens oro om att man kanske aldrig ses igen.

Så här trött är Leo nu efter att ha varit ensam hemma och sedan på en långpromenad i snön.

260

9 tankar på “Dold kamera

    • Ja det är verkligen svårt det där! Att ignorera en hund som söker kärlek och trygghet och ”lova att ni aldrig lämnar mig igen” är hemskt! Man vill ju bara gosa och lugna ner honom.

  1. stackars lille Leo, det är ju det med vovvar, man kan ju inte säga till dem att snart, snart kommer matte tillbaka, mina vovvar behöver aldrig vara ensamma hemma, det är alltid någon här eller så får de följa med, men när jag ska någonstans och sedan kommer hem så är Nemo alldeles hispigt glad och ska hälsa och pussas och pussas och jag struntar i vad Mannen som talar med hundar säger, jag kommer alltid att låta Nemo få ge mig sin översvallande kärlek när jag varit någonstans
    Sv: jodå, visst har han lås på mobilen, den svär J ve och förbannelse över, men det är tydligen hörsnäckan som ringer upp igen
    kramar

  2. Exakt vad jag alltid har velat göra! Så himla nyfiken på vad katterna gör då vi är borta, men jag får för mig att de mest sover.
    Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s